Nu trebuie sa vin sa spun cat de delicioase sunt aceste fructe fie in stare proaspata , fie conservate . Acum este sezonul lor cert si trebuie sa ne bucuram din plin de aceste minuni . Fiindca in gradinuta mea este primul an cand am plantat capsuni - stolonii i-am primit de la d-na Costea - blog Stil organizat - careia ii multumesc din suflet pentru generozitate , sotul meu a cumparat cateva kilograme pentru dulceata . Si astfel ca in ultima zi de primavara pe o vreme ploioasa casa mea mirosea dumnezeieste . Am pastrat fructe si in stare proaspata si , cum azi a fost ziua copiilor , am pregatit o surpriza dulce .
Iata cum arata surpriza mea cu capsuni pentru copii mari si mici . O numesc simplu prajitura cu capsuni . Notez aici reteta poate intereseaza .
Am facut fiecare blat separat si am folosit o tava 29/23 - 4 blaturi in total .
Pentru un blat am folosit : 2 oua batute separat albus / galbenus , 2 linguri zahar , 2linguri faina , 1lingura ulei , 1 lingura apa minerala .
Pentru crema ( pentru doua prajituri ) : 200 gr frisca lichida , 400 gr iaurt Zuzu 3% grasime , crema obtinuta din 500 ml lapte , 3 linguri amidon si 3 linguri zahar .
Am amestecat frisca si iaurtul adaugand apoi 1 plic zahar vanilat de 80gr Dr Oetker , apoi am adaugat crema de lapte , cca 300 grame capsuni taiate cubulete si 20 grame gelatina .
Pentru jeleu am folosit cca 250-300 gr capsuni pe care le-am fiert cu 3 linguri zahar si 250-300 ml apa . Siropul obtinut l-am strecurat si am adaugat 10 grame gelatina . Pireul de capsuni obtinut dupa fierbere l-am pus deasupra unei prajituri si apoi am adaugat jeleul . Pentru cea de a doua , am folosit dulceata de capsuni si apoi jeleu . Am servit-o alaturi de un pahar de socata facuta in casa , gustoasa si racoritoare .
Restul capsunilor au devenit dulceata , si cum este si sezonul trandafirilor nu am ratat ocazia de a face si cateva borcanele de dulceata de trandafiri .
Daca reteta mea de prajitura va inspira , va doresc spor la lucru si pofta buna !
Borcanele cu dulceata pregatite pentru depozitare . In borcanul mare am pregatit nuci verzi pentru lichior de casa .
Fiind 1 iunie , am lasat copilul din mine sa iasa la iveala si mi-am creat propriile etichete pentru borcanele cu dulceata .