Gradinarit

vineri, 20 iunie 2014

Experiente cosmetice

      Este  vara  , anotimp al culorilor si al  parfumurilor  florilor si  fructelor si al  unor noi experiente .  Trebuie sa recunosc ca in  urma cu multi ani   eram  mai putin preocupata de ceea ce inseamna viata traita in mod sanatos  , asa  ca nu acordam prea multa atentie  plantelor din jurul meu  , nici nu cunosteam efectele benefice pe care acestea le au asupra sanatatii noastre.  Odata cu  experienta   acumulata , vine si  intelepciunea  si  vrei sa mai recuperezi un pic din  ceea ce ai pierdut din nestiinta sau din ignoranta . Cam asa s-a intamplat si in cazul  meu . Si cum niciodata nu cred ca este prea tarziu sa incerci sa-ti pui ordine in viata , am inceput sa imi intorc atentia  catre lucrurule simple , putin costisitoare , dar  atat de benefice . Mai am de  lucru  la gestionarea eficienta a timpului . Mi se pare ca trece mult prea repede fara ca eu sa rezolv tot ce mi-am propus intr-un interval orar. Dar sa revin la experientele din acest an . 
   Ce am adaugat nou in acesta vara ?   Uleiul de trandafir . Recunosc ca la inceput am fost putin sceptica in privinta obtinerii acestui ulei , dar marchez o prima reusita .  Mirosul este placut  iar dupa masaj  pielea ramane placut parfumata .O alta experienta reusita are la baza tot trandafirul - otet de trandafir . Inlocuieste cu brio balsamul de par . Cultura  de galbenele imi asigura  flori pentru ulei ( urmeaza sa-l prepar ) , pentru ceai , tinctura de galbenele si pentru unguent . 
   Ce nu am  reusit  ? Nu am reusit sa adun flori de musetel , si  nici de coada soricelului . Sper ca in acest weekend , daca vremea  va fi prielnica (azi ploua si este mohorat )   , sa   reusesc  sa adun cateva . 
 Ce intentionez in perioada imediat urmatoare sa  fac?  Sa prepar sirop de patlagina foarte eficient in tratarea 
guturaiului  in timpul iernii . 
     Ce am ratat ?  Am incercat sa obtin sapun de casa.  Nu mi-a reusit , asa ca voi mai incerca . Sapunul meu pe baza de grasime animala si soda  caustica  nu s-a intarit ci a ramas o pasta . Desi mama mea facea  astfel de sapun , nu am fost in tinerete niciodata interesata sa invat sa-l prepar. Acum este prea tarziu si nu ii mai pot cere ajutorul .  Am credinta  insa ca voi reusi sa-l prepar . 
    

Uleiul de  petale de trandafir .  Galbenelele uscate


Culoarea acesta minunata este a otetului  de trandafiri .

Va doresc ca voi sa marcati experientele  drept reusite si sa aveti o vara cu multe bucurii!