Gradinarit

luni, 1 decembrie 2014

Bilant de noiembrie

 De prin gradina ;
- gradina  cu un aspect deplorabil a  zacut  mai multe zile sub ploaie si noroi , acum se arata pura sub
zapada  ;
- bruma  a  distrus cativa ardei din a doua etapa de plantare , pe altii i-am salvat si acum se lafaie rosii in cosul din bucatarie ;
- prazul  este stapanul beciului
- salata si patrunjulul zac acoperite cu un strat generos de zapada ;
-petuniile coloreaza pe ici pe colo zapada in alb- verzui ; cateva  fire le-am plantat in ghiveci si le-am adus in casa   , sperand ca la Craciun  imi vor  parfuma  casa .

De prin bucatarie :
- miros permanent de placinta - pentru toate gusturile , pentru  toate mofturile - cu praz , cu dovleac,  cu branza , cu mere , cu gutui -  cu  orice  , numai placinta sa fie .
- salate asijderea - cu orice numai salata sa fie - in combinatii de legume care mai de care mai colorate si mai gustoase - vedeta insa este de departe salata cu  morcov si pastarnac.

De prin casa ;
-  focul arde jucaus in soba , iar mirosul lemnelor arse si al caramizilor incinse ma relaxeaza ; oricate argumente ar gasi unii pentru a ma convinge  sa renunt la sobele de teracota in favoarea caloriferelor se pare ca totul este in zadar . Sunt o conservatoare cand vine vorba de incalzitul locuintei .

- in dormitor este o dezordine organizata - carti  , teste ce asteapta sa fie corectate , fise si multe alte si marunte lucruri.

  Din  suflet :
- astept sa mi se intoarca cei dragi acasa  , sa  ornam casuta noastra pentru sarbatori , sa simt pentru cateva zile ca iar suntem ca altadata  , insa stiu ca timpul nu se intoarce -si este bine asa - ca  fiecare are drumul sau si ca vine un moment cand orice pui isi paraseste cuibul spre a-si construi unul propriu . Oricat de bine as intelege acest fapt , tot nu pot sa nu fiu o nostalgica .