Lecturi

marți, 1 august 2023

 Cele mai frumoase excursii sunt cele neplanificate!

    Cred cu tărie acest fapt!  Sâmbătă, 29 iulie, a fost o zi de poveste, începută banal și transformată într-o experiență inedită, grație unei hotărâri de moment de a face o călătorie cu trenul la Tulcea, unde era staționat spre vizitare, Trenul Regal. 

            A  fost o zi cu multe plusuri:

  1. o călătorie cu surprize plăcute cu un tren regio- curat, dotat cu aer condiționat, cu scaune confortabile, cu o toaletă curată, ce avea  cu tot ce este necesar- apă, săpun, prosoape de hărtie, uscător electric de mâini. Dovadă că se poate. Bravo,CFR!
  2. descoperirea unei lecturi extraordinare pe parcursul călătoriei-Agonie și extaz de Irving Stone- carte achiziționată de mai multi ani, dar asupra căreia nu mă oprisem. Am ignorat mult timp lectura, citeam sporadic, fiind prinsă în vârtejul cotidian. E adevărat că acum vara este o relaxare, căci nu mai există, pentru moment, grija reangajării,  presiunea unui examen dificil de rezultatul căruia depinde reangajarea, frâmăntarea pentru început despre care nu știi ce provocări îți rezervă. De obicei, nu unele plăcute,ci un efort fizic puternic și o luptă psihică intensă. Orele vacante dintr-o scoală sunt, de cele mai multe ori la clasele problemă. 
  3. vizitarea Trenului Regal- cred că va fi o experiență care nu se va repeta. Eleganță, bun gust, dar nu opulență. Păstrarea lucrurilor așa cum au fost la început,  fără intervenții generate de vremuri,  în numele respectului pentru înaintași și pentru tradiție.O lecție frumoasă despre istorie și regalitate;
  4. vizitarea unei miniexpoziții de tehnică militară;
  5. descoperirea unor clădiri cu arhitectură deosebită;
  6. participarea ca spectator la prima ediție a festivalului Delta Waves Fest, Tulcea-organizare frumoasă, fără aglomerația care sufocă în cazul unor astfel de evenimente organizate în Constanța.

     Voi reveni cu imagini și completarea impresiilor curând! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu