Sărbătorile pascale 2024

Universitatea Corvinus

   Sărbătorile pascale 2024

        De Paști, în familia părinților mei și mai apoi în familia mea, se obișnuiește să facă pregătiri pentru această sărbătoare. Se începe cu ordinea în casă, în curte, apoi se gătea- era o așa agitație, că în ziua de sșrbătoare eram așa de obosită, atunci îi pierdeam farmecul. Nu mai adaug că se obișnuia să primească ( și eu, și părinții mei) vizita unor musafiri, iar foiala era pe măsură. 

    După ce viața m-a pus la încercare, am înțeles că toate acestea sunt nesemnificative, însă pentru mine aduc  epuizare care nu își are  rostul și am ales să îmi petrec sărbătorile altfel.

     Anul acesta, în această vacanță am avut parte de o experiență mi-nu-na-tă. Am descoperit Italia de Nord. Despre experiența fiecărei zile, voi scrie în articole separate, fiindcă vreau să notez tot ce am trăit și experimentat, să nu se piardă nimic, și peste timp, când voi reveni asupra însemnărilor, să îmi pot aminti fiecare, fiecare pas, fiecare senzație trăită. Aleg circuitul autocarului pentru a putea permite să viziteze orașele mari pe care le traversăm până la destinație. Anul acesta destinația a fost Milano. 

  Prima zi- Budapesta

    Prima zi a adus cu sine ploaie...și o croazieră seara pe Dunăre. Panorama este de vis: clădirile și podurile luminate, balansul ușor al vaporului, paharul de șampanie au făcut ca toată oboseala acumulată zi să dispară. Croazierea a început de la Podul Margareta. Cele două părți ale orasului, Buda și Pesta, sunt legate de 7 poduri, foarte frumoase, fiecare cu istoria lui: Arpad, Margareta, Podul cu lanțuri, Elisabeta, Podul Libertății, Podul Petofi și Podul Rakoczi. 

 
 Podul Margareta lângă care se află o insula, de cca 1000 de metri pătrați. Numele provine de la Margareta a Ungariei, cea considerată o sfântă și canonizată . Podul a fost construit în a doua jumătate a sec al XIX-lea.






Cădirea Parlamentului, una dintre construcțiile cu arhitectură deosebită, este realizată în stil neogotic. La ridicarea ei sa lucrat 19 ani, până în anul 1904. 

Podul cu lanțuri. În partea Budei este aproape de funicularul care ducea pre Cetatea Budei.


 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu